Wednesday 19 July 2006

Ποτέ μου δεν τον χώνεψα αυτόν τον δρόμο...

Τραγικό θάνατο βρήκαν σήμερα, λίγο πριν από τις οχτώ το βράδυ, οι γονείς και τα δυο από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, όταν το ιδιωτικής χρήσης πολυμορφικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, που κατευθυνόταν από τη Θεσσαλονίκη προς τον Έβρο.
Το πολύνεκρο δυστύχημα συνέβη στο 120ο χλμ, της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας μετά τον ποταμό Στρυμόνα, στο ύψος της ακτής Σαρακίνας, στα όρια του Δήμου Ελευθερών.
Ο οδηγός του επιβατικού αυτοκινήτου που κατευθύνονταν προς την Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, στην προσπάθειά του να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο.
Από τη σφοδρότατη σύγκρουση ανασύρθηκαν νεκροί οι γονείς, τα δυο παιδιά, ενώ το τρίτο είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Το τέταρτο παιδί είναι τραυματισμένο αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Επίσης, με ελαφρά διάσειση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας και μια κοπέλα που επέβαινε στο λεωφορείο.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας, εξαιτίας της σύγκρουσης θα θρηνούσαμε ακόμα περισσότερο θύματα αν το λεωφορείο δεν έβρισκε αντίσταση στα προστατευτικά κιγκλιδώματα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπεφτε στο γκρεμό.


(η είδηση από εδώ)